HSt
   #31
 37,893     Lillestrøm kommune     0
Skal det ikke en tett duk e.l nederst med dette systemet ?

Ingen plater er montert opp ned ?

  (trådstarter)
   #32
 42     0
Står ikke beskrevet noe krav til tett duk nederst. Tenker du da på en duk i underkant av drensrør? Iht. monteringsanvisningen så skal det kun brettes duk over drensrøret som er omfylt med drenerende masser. Duken er for å stoppe vegetasjon o.l. som kommer inn i massene over tid. Alle plater er montert riktig vei. Kan heller ikke se at platene kan monteres feil vei da de er like i begge ender. Eneste forskjellen er at duken er lengre i bunn for å kunne legges over massene. Det har jeg vært nøye på ved monteringen slik at duken er lang nok til å brettes over.

Over terreng så er duken kuttet vekk og synlig XPS er pusset med fiberpuss.
HSt
   #33
 37,893     Lillestrøm kommune     0
Jeg tenkte på Jackon sitt system der er opp
Og ned også viktig

Hadde du noe utstikkende kant nede ? Det er denne Jackon systemet dekker med noe


Tilbakefylling er det noe singel utenfor ?

  (trådstarter)
   #34
 42     0
Ok, ingen utstikkende kant nede nei. Platene er helt like i begge ender med unntak av lengden på duk.
Det er fylt tilbake med singel i en bredde på ca. 50cm fra XPS og ut. Derifra er det lagt tilbake større steiner som lå der da vi gravde opp.
  (trådstarter)
   #35
 42     0
Er det noen som har erfaring med Heydi sine vanntette produkter? Kan det være en løsning i mitt tilfelle?
Alternativt å meisle opp gulvet i de områdene der det er vått?
HSt
   #36
 37,893     Lillestrøm kommune     0
Hvordan var dybde på drensrør/grøft i forhold til høyden på gulv ? Har dessverre ikke tro på innvendig tetting

En må nesten tro at det står vann inn mot veggen ute

Har du en drenskum eller hvor går vannet fra drenering?

Sjekke at drenskum er tom

Vi trodde vi hadde kontroll rundt et hus inntil vi plutselig hadde svømmebasseng rundt huset (grøftene sto oppe) det var en forhøyning rundt hvert hjørne vannspeilet sto ikke opp til drensrør siden det var noe fall vekk fra huset men det så jo ut som en kunne ta en svømmetur

På hytte hadde vi tilsvarende jeg gravde opp inn mot fjell men klarte ikke å få fall bort pga fjell som kom frem, men siden det var helt tørt tenkte jeg det kunne stå til våren men i oktober var det plutselig vannspeil i hele hullet. Så jeg gravde der en drensgrøft rundt fjellet som sperret og fikk drenert dammen min (fylte den med leca kuler etterpå)
  (trådstarter)
   #37
 42     0
Fikk tilsendt bilder fra entreprenør i går som viser rør som ligger under gulvnivå. Rørene er lagt rundt huset og koblet sammen til et felles utløp. Utløpet er synlig i en mur og jeg registrerte at det kom mye vann ut av røret da regnet stod på som værst. Legger ved utklipp fra eiendommen som viser drensrør (rød strek) og hvor denne går ut. Der jeg har merket med blått på tegning var hagen oversvømt av vann. Så det er tydelig at rørene fungerer.

Det er dog en risiko for at det vannet som kommer der er kun vann fra den høyre delen på utklippet. Det kan være en mulighet at det ikke kommer noe vann fra venstre del, men usikker på hva som kan være årsaken der, om det er tilfelle. Har bilder som viser at det er lagt riktig.. Så tviler egentlig på at det er tilfelle.


HSt
   #38
 37,893     Lillestrøm kommune     0
Men hva viser bildet ? Er takvann koblet på drensrøret eller hva ser vi i enden av veggen. (Ser det på mobilen så kanskje liten skala)

Hvis ja så må takvann legges om i lukket rør. Det vil koblet på drensrøret fylle vann i grøften ikke fjerne det

(Nedløp trenger ikke ligge like dypt som drens hvis en legger markisolasjon)

Noe må gjøres med rør enden også før vinteren dette kan fryse igjen
  (trådstarter)
   #39
 42     0
Er nedløp for takvann som vises her ja. Er kanskje ugunstig at det er benyttet drensrør til dette, men per i dag er det ikke koblet noe nedløp her. Fikk bare lage inn et oppstikk for å ha en fremtidig påkobling av takvann når vi skal skifte taket og få nye takrenner på sikt.

Så jeg tviler på at dette er problemet. Det som kommer av vann ned i røret nå, er uansett vann som vil komt i grøften på grunn av nedbør.

Rørenden har lagt synlig gjennom en vinter allerede uten at det skapte noe problemer med at det fryste. Det er uansett helt åpent, så fullt mulig å inspisere i perioder med mye minusgrader. Bor rett utenfor Bergen, så lengre perioder med minusgrader er ikke noe vi er plaget med. 
HSt
   #40
 37,893     Lillestrøm kommune     0
Ok røret kan ikke brukes til takvann i hver fall

Men fylles takvann nå ned i grøften fra overflaten?

Jeg ville da lagt et rør 45grader ut fra veggen og fått det bort midlertidig, du må støtte opp røret

det er ikke utenkelig at det er feilen at grøften fylles for fort av takvann, det er ekstreme menger vann som samles på et tak og dreneringen tar ikke unna dette.