14,421    12    1  

Problem med garasjegulv

 34     0
Garasjegulvet mitt er 3 år, og ser ut som det er i ferd med å forvitre.
Det vises best på utsiden av porten, men resten av gulvet støver, og blir lett skadet av arbeid.

Er det noe jeg kan behandle gulvet med?
Skal jeg være forsiktig med å legge epoxy?
Problem med garasjegulv - DSC_0104.jpg - Ryfylke
Problem med garasjegulv - DSC_0107.jpg - Ryfylke
Problem med garasjegulv - DSC_0108.jpg - Ryfylke

   #1
 1,103     0
Du får kjøpt en spesiell olje hos fargehandlere som binder støvet og "impregnerer" betongplata.
Husker ikke navnet men spør en fargehandler så kan han hjelpe deg.
   #2
 602     oppland     0
Veisalt spiser betongen, så ja du bør behandle overflata. Du kan kjøpe oxan gulvolje, som er gir en oljefarge til betongen. Eller sigural to komponent maling. Men sistnevnte kan bli glatt, så du bør blande med litt fin sand. Denne brukes også på feks verksteder.
   #3
 301     Vestfold     0
hvis du har en flügger farge i nærheten, så har de billig epoxy til gulvet ditt. ble helt sjokka når jeg sammenlignet prisen der og på f.eks sigural hos BM
  (trådstarter)
   #4
 34     0
Takker for gode svar.

Men, er det en risiko for at epoxy maling vil løsne på dette golvet?
   #6
 389     0
Dette ser for meg ut som frostsprengning. Jeg har akkurat det samme som dette og det er bare rett utenfor og innenfor porten. Jeg har tenkt å legge fliser på hele garasjegulvet og med silikon som fugemasse på den siste meteren. Blir sikkert ikke helt hundre, men kanskje noen andre har noen forslag?
   #7
 602     oppland     0
Ikke enig der. Frostsprenging gir sprekker og utbulinger i gulvet. Iht flekkene, er det et typisk utseende når betongen er spist opp av noe. Ubehandlet kan du være uheldig og få en frostsprengning, men da må det ha kommet betydelig mengde vann fra overflaten, kombinert med en frostnatt i etterkant.

   #8
 2,044     0
Vi behandlet garasjegulvet vårt med oxan gulvolje da det var nytt. Dette holdt ikke særlig lenge. I sommer bestemte vi oss for å gå for en mer varig løsning, var lei av støvete gulv. Valget falt på epoxy-belegg ("epoxy-maling"). Vi fjernet først restene av oxan-oljen med gulvsliper beregnet for sementgulv, vi hadde også en del oljesøl på gulvet. Sigural-malinga er ganske dyr, så valget falt på Epoxy-grossisten sine produkter. Første strøk med den vannbaserte typen, Resuseal WB, deretter Resucoat HB. Se hjemmeside http://epoxygrossisten.no/
Det er nå 3/4 år siden malinga og den holder seg like fiin. Er særlig imponert over vedheften til oljesølflekkene, de går langt ned i sementen og vi fikk bare det verste vekk med sliping. Dog er det noe glatt med snø på, men ingen av oss har gått overende til nå.
   #9
 645     Østfold     0
Tror det er på tide å oppklare litt angående salt og betong.
Salt tærer ikke opp betong, fordi om det kan se ut som det gjør det.
Viss den hadde gjort det så kunne vi ikke støpt plattformer i nordsjøen eller bygd betong demninger eller kaier.

Det som skjer i garasje gulvet er at så lenge betongen inneholder/blir tilført fuktighet og du har frost samtidig så får du problemer. Det som skjer er frost sprengning som nevnt tidligere her. Viss betongen er fuktig og det fryser så er det ikke noe problem. Men det som skjer når du jevnlig tilfører salt er at du tiner opp betongen i det øverste laget hver gang den får ny tilførsel av salt eller mildvær. Da sprenges det av ørsmå biter hver gang som over tid vil vises som om det tærer opp. Viss en ikke har salt så skjer dette kun av og til, men når du tilfører salt så vil du få denne type frost sprengning veldig mange ganger og da får det betydning for overflaten.

Det som kan gjøres når en støper er å ha i et middel som gjør betongen mer vanntett slik at frost sprengningen ikke blir så aktiv pga den mangler vann.
   #10
 602     oppland     0
Det produseres forskjellige type betongmasser. Noen er laget for innendørsbruk/utendørs bruk eller begge deler. Dette  i form av støpemasser eller sparkelmasser. Noen er laget for hard bruk, lett bruk, gulv utsatt for spenninger, gulv utsatt for syre, bæreegenskaper osv. Skal ikke være 100% påståelig eksakt hva i veisaltet som tar betongen, men noe er det. Og hvis man ønsker å ha et ubehandlet betonggulv bør man velge riktig produkt, for å slippe dette problemet. Hvis man går i et melkerom, hvor det ikke brukt riktig masse vil du se akkurat de samme skadene. Da syra i melka  er årsaken til det. Kort sagt, man må velge riktig produkt til riktig formål.......