20,860
23
0
Sundolitt KUB vs Vartdal plast Thermo grunnmur
157
0
Noen som har erfaring med desse?
Har fått pristilbud på begge to, og de ligger ganske likt prismessig.
Fordeler, ulemper etc.?
Hadde igrunn bestemt oss for KUB, men dette var før vi fant Vartdal sin Thermo grunnmur.
Har fått pristilbud på begge to, og de ligger ganske likt prismessig.
Fordeler, ulemper etc.?
Hadde igrunn bestemt oss for KUB, men dette var før vi fant Vartdal sin Thermo grunnmur.
Regner med at de andre er kommet etter nå men kjenner dem ikke.
Arne
2007: Nordbohus Espira spesial m/sokkel, 320m2
2010: Lekestueprosjekt
Jeg har ikke noen erfaring fra KUB, men alle som har levert betong til meg sier at Vartal sline blokker er mye mer solide enn KUB. KUB sprekker mens Vartal står var gjennomgangstonen der. (Jeg har hatt MYE
Det som er den største jobben etter min erfaring er at det er mye jobb å stive av og rette opp veggene, i alle fall når det er en del vinkler og mange vinduer i huset. (+ mye kulig og storm i byggeperioden.....
Tidsmessig er jeg ikke helt sikker på om jeg hadde brukt så mye mer tid på å sette opp muren i leca, Fordelen med leca er st nå blokken er satt på plass så er du ferdig med den... ikke messe forskaling/avstivning i etterkant.
Prismessig, jeg hentet inn tilbud på både KUB, leca og Vartdal, og Vartal ble billigst i mitt tilfelle.
Så pluss til lett å bære og lett å forme, minus til vesentlig mye mer jobb med avstiving enn brosjyren gir inntrykk av, og noe tynnslitte nerver de verste stormnettene ;D Men jeg slapp heldigvis å hente muren min hos alle naboene! ;D ;D
Jeg må snart bestemme meg for hvordan grunnmuren skal bygges. Den skal opp i april. Jeg har halveis bestemt meg for sprøytebetong. Naboen har valgt dette. Han er byggmester og bygger sitt eget hjem. Jeg liker ideen om en helstøpt mur (det sprøytes opp en 10 cm tykk betongvegg med armering), samtidig gir den meg en innside som "vanlige" vegger hvor det er lett å tre ledninger. Murveggen blir 25 cm tykk med isolasjon, stenderverk og innerkledning. Dessuten er dette forholdsvis rimelig. 1350 kr per løpemeter (full etasjehøyde) pluss mva. Stenderverk kommer i tillegg.
Spørsmålet til dere som har valgt KUB, BEWI eller Vartdal er rett og slett om hvorfor dere valgte dette framfor http://www.nordisksproytebetong.no/?
Ut over det gir f.eks KUB en 150mm armert betongvegg med 80mm isolasjon på hver side, som er en foretrukket løsning sålangt jeg ser det framfor en 80mm (nå 100mm?) betongvegg med all isolasjon på innsiden.
Vet ikke helt når det gjelder prisen, det er vel neppe noen stor forskjell når du har den ferdig på begge sider, vs KUB/Thermomur/osv.
Arne
2007: Nordbohus Espira spesial m/sokkel, 320m2
2010: Lekestueprosjekt
Jeg bygger i Buskerud.
Det der med spesielt høy betongkvalitet er nå bare dill - du får den kvaliteten du bestiller når du skal støpe, trenger ikke sprøyte den på for å få DET.
Arne
2007: Nordbohus Espira spesial m/sokkel, 320m2
2010: Lekestueprosjekt
Har ikke hørt om sprøytebetong før jeg så dette. Ser jo ut som rimelig mye søl da.. ;D
Det jeg ser på som det største minuset med sprøytebetong er at du ikke får isolasjon på utsiden av veggen. Det er vel anbefalt at minst 1/3 (tror jeg) av isolasjonen legges på utsiden av muren for å unngå fukt. 10cm betong hørtes også litt lite ut, men du har vel full bæring på reisverket på innsiden av betongen uansett.
Og det er nok heller ikke særlig "gjør-det-selv-vennlig". Hmm.. får prøve å fylle høytrykkspyleren med betong og se hva som skjer... ;D
I følge min nye bibel "Trehus" står det klart og tydelig at det anbefales at så mye som mulig av varmeisolasjonen legges utvendig (s.176). Likevel så ser det altså ut til at sprøytebetong settes opp med isolasjon innvendig. I min bibel (på samme side) står det klart og tydelig at innvendig varmeisolering med bindingsverk av tre ikke anbefales pga fare for soppangrep. Følg denne linken om du ønsker å se hvordan veggene med sprøytebetong ser ut:
Jeg har fått nye spørsmål...
EDIT: Byggforsk godkjenner sprøytebetong ned til 80 mm tykkelse. Jfr. Trehusbibelen..